sexta-feira, 31 de maio de 2013

TARTE TATIN

My first attempt at the delectable French pie and I´m hooked for life! I adored the result of one of the simplest desserts ever (recipe here) and I am soooo making the other fruit versions! The recipe is truly easy, and the pie is delicious...  

Tarte Tatin é uma torta de frutas típica francesa e gente, uma das tortas mais gostosas que já comi na minha vida, sem exagero! É super fácil de fazer (receita clique aqui) :
melting butter
sprinkling with brown sugar...
placing the fruit in the skillet...
cooking the fruit...
covering with puff pastry...
baking and... invert the scrumptious pie onto a plate and voilá ! I served my warm Tarte Tatin with whipped cream and mascarpone. Wonderful, wonderful, wonderful! 

Gente, mesmo, uma delícia! Eu servi a torta ainda quentinha com chantilly e mascarpone...maravilhosa! 
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quarta-feira, 29 de maio de 2013

MADE in KIND by ANTHROPOLOGIE

Absolutely wonderful dresses by Made in Kind, an Anthropologie collaboration with artists and fashion designers! I am in love with the following designers and their creations:

A parceria da Anthropologie com designers e artistas me deixa encantada! Amei as criações dos designers abaixo: 

  
 BEGUILE by BRYON LARS:
  
 
 

  PETER SOM:




 TRACY REESE:
     


 OSEI-DURO:
 
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segunda-feira, 27 de maio de 2013

UPDATE na minha BIBLIOTEQUINHA

New additions to my "fashion library (first seen here). Loads of wonderful materials, with special attention to the Smithsonian Fashion The Definitive History of Costume and Style.  

Meus livros novos que vieram se juntar à minha bibliotequinha vista aqui! Fotos e fatos maravilhosos!  

I already had the TASCHEN books below, and they are pure eye candy!

Os livros abaixo são uma festa para os olhos (eu já tinha)! 



And the Paris and Berlin Taschen Guide dreamy additions. Really, I wish I had more time to read... ;)

E os novos guias de Paris e Berlim, para ir sonhando...    
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sexta-feira, 24 de maio de 2013

DONAUWELLEN TORTE

This is the "Waves of the Danube" cake, a very traditional German recipe combining vanilla and chocolate batters and cherries. I follow Dr. Oekter recipe, but I ommit the vanilla pudding from the original recipe because I like my cakes for breakfast with a wonderful cup of coffee, thank you, instead of a concoction that is more a desert than a cake. And make my own chocolate icing. Oh, and I use Maraschino cherries for extra flavour!!

Esse bolo super tradicional alemão é chamado de " bolo ondas do Danúbio" e é um bolo de massa branca e de chocolate com cerejas. Eu uso a receita da Dr. Oekter (está em alemão, mas dá para traduzir usando o tradutor da barra de ferramentas do Google). Eu só não coloco o pudim de baunilha porque aí fica mais uma sobremesa do que um bolo, e eu gosto é de bolo no café da manhã com uma xícara de café com leite! E eu uso cerejas ao marasquino para um gostinho a mais. E eu faço a "minha" cobertura de chocolate, a receita que faço no olho!     
When the cake bakes, the cherries sink in the batter, forming the so called waves, and leave these little holes in the cake tha end up filled with delicious chocolate icing.  

As cerejas afundam quando o bolo assa formando as "ondas"  e deixando esses buraquinhos que vão ficar cheinhos de cobertura!!
My icing turns out like this, a very fine hardened crust and gooey chocolate underneath! By the way, does this kind of icing have a name or a literature, for that matter?

Minha cobertura "de olho" fica assim, uma casquinha fininha dura e chocolate escorrendo por baixo. Modéstia à parte, uma delícia! Nem sei se essa cobertura tem nome ou se existe nos livros de culinária...
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quarta-feira, 22 de maio de 2013

BURDA STYLE Junho 2013

An update from my previous Burda Style June 2013 post, with my favourite pieces:

Um outro post da Burda de junho, agora com minhas peças preferidas:
I already have the fabric for this wonderful yellow skirt ;)

Essa saia é demais!



 
 
 
 
 
 
I love the hand printed pieces above, they remind my of the Japanese sewing books aesthetics...

Adoro as peças pintadas à mão acima. Elas me lembram da estética japonesa, adoro! 


Ok, I would never choose this print for the dress below, but I really like the pattern and the contrasting trim (how about some luxurious silk trimmed with beads or crystals- so 70´s!)    

Eu jamais usaria essa estampa abaixo, mas adorei o molde! Imagine uma seda super luxuosa com pedrarias! 
 
 
 
 Well, my "fashion" fantasy is spending all my leisure time in maxi dresses and skirts, so... 

Então, como amoamoamo vestidos e saias longas...  
 
 
 

I like the pink trousers so much!

Adorei a pantalona! É rosa!!

And I liked these tops below.

Gostei das blusas abaixo:

 
 

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